Steun met een SMS

YOU ARE WANTED!eenmalig 3 euro

 

Steun met een sms homo’s en lesbiennes in Afrika!
Steun met een sms donatie moedige homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LGBT’s) in Afrika in hun strijd voor gelijke rechten en eerlijke kansen. Want in geen werelddeel is de haat en het geweld tegen LGBT’s zo hevig als in Afrika. In meer dan 30 Afrikaanse landen is homoseksualiteit strafbaar, in 3 landen staat er zelfs de doodstraf op. Human Rights Watch en Hivos komen al jaren op voor de rechten van LGBT’s wereldwijd. Deze zomer vragen wij met de campagne ‘Wanted for Love’ om  jouw steun. Sms dus WANTED naar 4333.

 

Hoe het werkt?
Sms WANTED naar 4333 en je steunt met een eenmalige gift van € 3,- het werk van Hivos en Human Rights Watch op het gebied van homo-emancipatie in Afrika.  Je ontvangt een sms retour als ontvangstbevestiging en daarmee is je gift afgerond. Meerdere keren een sms sturen mag natuurlijk ook.

 

poster-orangeWaar draagt jouw donatie aan bij?
Met jouw bijdrage steun je het werk van Hivos en Human Rights Watch op het gebied van homorechten in Afrika. Hivos ondersteunt organisaties in Afrika met financiën, kennis en netwerken. Organisaties waar moedige homo’s en lesbiennes zich, vaak met gevaar voor eigen leven, inzetten voor een gelijke behandeling, dezelfde rechten en eerlijke kansen. Human Rights Watch brengt mensenrechtenschendingen in kaart. Sinds 2004 zet zij zich speciaal in voor homorechten. Ze publiceert mensenrechtenschendingen tegen LGBT’s en zet zich in voor verandering van wetgeving en praktijk. Door te smsen draag je bij aan:

– lobby voor beleid dat LGBT’s beter beschermt of tégen beleid dat LGBT’s discrimineert/criminaliseert;’
– voorlichting en educatie over homorechten bij overheden;
– het monitoren en publiek maken van mensenrechtenschendingen tegen LGBT’s;
– rechtsbijstand en psychosociale hulp verlenen;
– voorlichting, educatie en bewustwording over LGBT rechten bij het algemene publiek;
– de creatie van veilige ruimtes voor LGBT’s (bijvoorbeeld safe houses of community centres op veilige locaties).

 

Actievoorwaarden
Ben je jonger dan 16 jaar? Vraag dan toestemming aan je ouder(s) of voogd.

Een SMS kost je eenmalig € 3,- exclusief de kosten voor het gebruik van je mobiele telefoon.

Alle gegevens die in het kader van deze actie worden verkregen neemt Hivos op in een gegevensbestand en zullen vertrouwelijk en conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens worden behandeld en niet worden verstrekt aan derden.

Hivos zal deelnemers mogelijk benaderen via het voor het SMS-en gebruikte telefoonnummer om te bedanken voor de gegeven bijdrage of meer uitleg te geven over deze actie. Hivos kan meer uitleg geven over het werk van Hivos en eventueel andere mogelijkheden bespreken om een bijdrage te leveren aan homo-emancipatie wereldwijd. Wil je NIET door Hivos gebeld worden naar aanleiding van deze actie, stuur dan een mail met je telefoonnummer naar donaties@hivos.nl.